Jen manipulace?

Někoho jsem poznala. Na první schůzce nastaly sympatie dlouhe polibky a pocit zamilovanosti. Na druhy den mi ten človek napsal že nejsem jeho typ. A všude me zablokoval. Proč tedy to dlouhe líbaní. Za týden se mi znova ozval a opet se ke me choval jako zamilovany a že se omlouvá za blokovaní že mel v sobe zmatek. Po dalsi schuzce opet blokace moji osoby a jakehokoliv kontaktu. Za tyden opet omluvy že to nebyl on ze se hledá a podobně. Atak se ti tahne už měsíc. Proč se takhle chová. Co si o tom mam myslet? Kdyz jsme spolu vse je krasne ze se unáším na oblacku zamilovanosti. A pak zas prijde ledový chlad. Jsem z toho zmatená a ztrapena. Něco k nemu cítim. Jak to řesit? On si neuvedomuje ze dela neco spatne. Navíc působí stydlivě ale všude na netu komentuje lichotkami jinym holkam jak jsou překrásne. Pry o nic nejde? Mám i toto tolerovat?A co si o nem myslet?
Odpověď odborníka:
Dobrý den, dokáži si dobře představit, že takové chování od někoho, kdo vás přitahuje musí být matoucí a zraňující. Co dotyčného k takovému chování vede nemohu takto odhadovat. Možná vám to pravdivě vysvětlil, že v tom má zmatek. To, zda v tom budete setrvávat či to tolerovat, záleží na vás. Osobně bych se rozhodl především podle toho, zda si dokáži představit, že bych v takto fungujícím vztahu dlouhodobě zůstal. Je pro vás OK v takto proměnlivém vztahu žít? Pokud se rozhodnote vztah ukončit, tipuji, že bude především na vás, nastavit si hranici a nenechat se znovu přesvědčit k dalšímu (kolikátému?) pokusu. AŤ se vám daří.
Odpověď peer poradce:
Dobrý den. Děkuji za Váš dotaz. vyrozuměla jsem z něho, že jste se zamilovala a Váš přítel se k Vám vrací a city opětuje pouze v určitých etapách. Ve svém dotazu píšete, že si neuvědomuje, že dělá něco špatně. Z toho jsem vyrozuměla, že jste s partnerem nemluvila o tom, jak se cítíte ve vztahu Vy. Být já na vašem místě, omluvu bych přijala jednou - dvakrát. Zmatek a strach z vlastní zranitelnosti, můžeme cítit všichni. Pak bych si s ním otevřeně promluvila. Chtěla bych vysvětlení, proč to dělá. Ptala bych se ale přítele. Jsou věci, a láska mezi ně patří, které nejsou jednoduché. Musí uzrát. Dopřejte si čas. Ten Vám ukáže, zdali přítel za to stojí nebo ne. Nasbírejte sílu se rozhodnout pro to, co chcete od vztahu Vy. Při čtení vašeho dotazu jsem si uvědomila, jak je to dlouho, co jsem se sama trápila kvůli lásce. Od určitého věku jsem ale došla k závěru, že láska má přinášet do života více radosti, než starostí. že mít někoho rád, je oslava života. Dokážu ovšem pochopit, že jsme každý jiný a co člověk, to jiný názor a jiný postoj. Hodně štěstí. Katka