Omlouváme se, kapacita naší poradny v této sekci je pro tento měsíc již vyčerpána, není možné vkládat další dotazy. Tato část naší poradny se opět otevře 1.7.2021.

Pokud je váš problém naléhavý, využijte některý z kontaktů zde: Jste v krizi (cmhcd.cz)

Tým poradců Stopstigma.cz


Derin

Dobrý den, pane doktore, trpím úzkostnou poruchou, nyní beru AD seropram, již třetí týden. AD už začínají zabírat, ale stále mě trápí velká nespavost. Moje psychiatrička mi nasadila Derin 50mg. Na spánek moc nepomáhá, navíc se mi po něm velmi motá hlava, chci ho vysadit. Můžu mít po týdnu užívání nějaké vedlejší příznaky, když lék náhle vysadím? Nebo mám ještě vyčkat, zda si lék "nesedne"? Děkuji za odpověď
Avatar

Petr Příhoda

Odpověď odborníka:
Dobrý den, vedlejší příznaky asi ne. Pokud Vám lék lékař ordinuje na nespavost a nefunguje to, měla byste s ním probrat jiné alternativy.
Avatar

Vlaďka

Odpověď peer poradce:
Dobrý den. Projevila jste zájem i o odpověď peer poradce. Jako peer odpovídám na dotazy pisatelů čistě na základě vlastní zkušenosti života s duševním onemocněním a sdílím postřehy ze své cesty k zotavení. Váš dotaz je však ryze odborného rázu, týká se užívání léku a odpovědět vám na něj může pouze lékař. Vím, jak je nespavost nepříjemná a vyčerpávající, také v některých obdobích špatně spím. S uvedeným lékem však nemám žádnou zkušenost. Je dobré, pokud má pacient se svým psychiatrem natolik důvěryplný vztah, aby s ním mohl mluvit o všem, co v souvislosti s léčbou prožívá. Já mám na psychiatry zatím štěstí a považuji to za důležitou součást svého zotavování se. Proto vás chci povzbudit, že máte právo se u svého lékaře aktivně zajímat o celý proces léčby a mít dostatek informací. Přeji vám brzké zlepšení stavu a zlepšení narušeného spánku.


Zpět na seznam