Omlouváme se, kapacita naší poradny v této sekci je pro tento měsíc již vyčerpána, není možné vkládat další dotazy. Tato část naší poradny se opět otevře 1.7.2021.

Pokud je váš problém naléhavý, využijte některý z kontaktů zde: Jste v krizi (cmhcd.cz)

Tým poradců Stopstigma.cz


Mirtazapin

Dobrý den, Prosím o vaší zkušenost, již delší dobu beru Mirtazapin na nespavost a úzkosti 15mg, ROK mi krásně fungoval a nyní jakoby jeho účinek zmizel, je možné, že tělo si na látku zvyklo? Se ti antidepresiva brát nemůžu, mám po nich ještě větší úzkosti a triticco mi nevyhovuje jednak po něm nespím, jako jsem spala poMirtazapinu a totálně mi ucpává nos Co si o tom myslíte Děkuji za odpověď Lenka
Avatar

Petr Příhoda

Odpověď odborníka:
Dobrý den, to, že účinnost léku časem klesne se může stát, zejména když trvá stres, který tza tím může být. Proto se v případě úzkosti doporučuje i léčby psychoterapeutická. Dále Mirtazapin se používá v rozmezí 15-45mg, takže i o tom je možné s lékařem hovořit. Držím palce.
Avatar

Bára

Odpověď peer poradce:
Dobrý den. Děkuji za Váš dotaz. Uváděnou medikaci ze své zkušenosti neznám. Ale obecně je asi možné říci, že tělo si na látku někdy zvykne, takže nemá už takovou účinnost. Možná se ale změnily okolnosti. Nejste třeba nyní více ve stresu, takže 15mg nedostačuje? Já sama mám období, kdy je mi hůře a pak se to vždy řeší přechodným zvýšením léků. Psychofarmak je veliká řada, mně trvalo řadu let než se nalezla ta správná kombinace a i ta se čas od času musí upravit. Poradila bych se se svým lékařem. Jistě je nějaká cesta. Přeji hezký den.


Zpět na seznam