Omlouváme se, kapacita naší poradny v této sekci je pro tento měsíc již vyčerpána, není možné vkládat další dotazy. Tato část naší poradny se opět otevře 1.7.2021.

Pokud je váš problém naléhavý, využijte některý z kontaktů zde: Jste v krizi (cmhcd.cz)

Tým poradců Stopstigma.cz


Modafilin na poškození mozku

Dobrý den. Chci se zeptat jestli se dá užívat modafilin na poškozený mozek. Moje IQ je stále vysoké nadprůměrné ale můj výkon je slabý. Když nepracuji vydržím i do 18 až 20h.než jdou kognitivní funkce dolů(otupělost) a to rychle přes den jsem čili dost a to mám jest Adhd užívám Stratteru. Ale když pracuji za chvíli to jde dolů a vydržím max 4h. Snažím se hodně na sobě pracovat sportuji atd. Ale je to obtížné k večeru nebo po práci fungovat. Potřeboval bych vydržel v práci aspoň 7-8h. Používám Ginkgo Biloba, proteiny, vitamíny, zdraví životní styl. Je náročné. Pokud by modafilin nemohl. Co by mi mohlo pomoci když už sportuji, zdravě žijí, používám doplňky. (Piracetam moc nepomáhá a když tak jen někdy). Prosím o radu. Děkuji za odpověď
Avatar

Petr Příhoda

Odpověď odborníka:
Dobrý den, Modafinil je stimulans, které se používá především na podporu bdělosti u lidí nadměrně spavých, na podporu psychické výkonnosti není vliv tak silný, jako u jiných příbuzných léků. Navíc Vy užíváte Stratteru, která má také stimulační účinky, nebyl bych si jist takovou kombinací. Každopádně nasazení Modafinilu a jeho ordinaci musí indikovat lékař, který Vás má v péči.
Avatar

Lenka

Odpověď peer poradce:
Dobrý den, chápu Vaši situaci, mojí diagnózou je bipolární porucha, a vím, jaké to je, být často vyčerpaný a mít pocit nízké výkonnosti. Když sem zažívala tyto stavy, můj psychiatr mi doporučil Gingio, ale to mi nijak výrazně nepomáhalo, zkoušela jsem i Piracetam s podobnou zkušeností, jakou máte Vy. Nakonec mi pomohlo najít si pro sebe přiměřený rytmus práce, který jsem zvládala, procházky, plavání, cvičení jógy a hlavně čas. S Modafilinem nemám žádnou zkušenost, ani jsem o něm doposud neslyšela. Co jsem se dočetla, tento přípravek může mít značné negativní vedlejší účinky a měl by se začít užívat pouze pod profesionálním dohledem lékaře. Myslím, že byste se měl proto poradit se svým odborným lékařem, který Vás zná a který by měl posoudit, zda je Modafilin pro Vás vhodný. Věřím, že ke zlepšení Vašeho výkonu postupně přispěje i Váš zdravý životní styl a přírodní výživové doplňky (zde bych si dala pozor na kvalitu a přiměřenost). Držím Vám palce a přeji hodně štěstí.


Zpět na seznam